Samling på Dombås

Da er siste youngstar-samling gjennomført for denne sesongen, denne gang var det Dombås som fikk besøk av skiskytterne. Her kan ders lese en stemningsrapport fra samlingen!

31 skiskyttere fra Nord-Østerdal, Hedmark og Oppland møtte punktlig opp på Trolltun i Dombås for skiskyttersamling forrige helg. Vi var heldige, det hadde kommet 15 cm nysnø iløpet av dagen. Løypene var nypreparerte og det var flotte forhold. Første økta hadde fokus på inngåing på ski. Det ble ca 1 time med skigåing før morroa begynte. Vi delte inn i 10 lag og kjørte forskjellige stafetter, med/uten ski/staver osv. Trenerne Jakob, Aksel og Ole Henrik stilte også til start, selv om de ikke holdt helt inn til mål. Men konkurranseinnstinktet til ungdommene var det ingenting å si på, her var det full gass fra start til mål. På kvelden var det middag, før Eivin samla gjengen til en alvorsprat. Det ble foredrag om konkurranseforberedelser, mental trening og praktiske forberedelser. Alle følgte nøye med og lyttet ekstra godt etter. Det er tydelig at sesongen er rett rundt hjørnet. Etterpå var det talentkonkurranse hvor de som delte rom skulle fremføre hva de måtte ønske. Det ble alt fra intens t-posespising, sminkekurs og dans til sang fra guttekor. Gjengen kom seg etter hvert i seng, i alle fall før midnatt.

Dagen etter var det første økt med kombinasjon og skøyteteknikk. Trenerne delte gruppe og seg i to. På skiteknikken ble det lagt vekt på generelle ferdgiheter som fall i kroppen, rytme, flyt, riktig arbeidsvei og tyngdeoverføring. Skyteøkta var en regkomb hvor vi noterer antall bom. Treffprosenten på økta, hele gruppa sett under ett, var på 75%, det er veldig bra! Etter en herlig lunsj bar det ut igjen på skyteøkt. Nå var fokuset dreid mot konkurranseforberedelser, vi skulle nemlig ha testløp i morgen. Nå var det viktig å ta i bruk det vi hadde lært på foredraget i går og forberede seg optimalt mot søndagen, praktisk og mentalt. Vi avslutta økta med skytekonkurranser, stafett liggende og stående samt drømmen om 20. Drømmen brast for ene jenta som hadde 15/15 på vei inn til siste skyting. Trenerne bestemte seg for å synge «In the Jungle» for full hals for å skape litt ekstra forstyrrelse, og da ble det en bom på siste skyting. Så ingen klarte drømmen om 20 denne gangen heller.

På kvelden var det ny underholdning og da var det speeddating. Men først var det startnummerutdeling som ved alle andre større konkurranser. Selve speeddatingen gikk veldig fort, men alle fikk sjansen til å si noen godord til både gutter og jenter. De satt i en ytre og indre ring og hadde 30 sekund på å bli enda bedre kjent før de måtte snakke med neste. Ingen tvil om at dette er en sammensveisa gjeng.

Søndagen var det testløp. Her gikk vi en 1,5 km sløyfe med to liggende skytinger. Ingen som skøyt fullt hus, men ble flere med bare 1 bom. Treffprosenten på gruppa var på 63%, altså en del lavere enn på rolig komb dagen før. Ikke bare-bare å gjøre alt som på trening. Startnummer var på og alle merka at testløpet var noe ekstra. Det er høyt nivå i gruppa og dermed blir det bra trøkk og ekstra konkurransepreg. Det er god trening!

Etterpå var det lunsj og premieutdeling.

Vi takker for en flott samling og ønsker alle lykke til med sesongen!

Gi gass! – Eivind.

Kommentarer er stengt。